Stocul de birouri din marile orase regionale – Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov – s-a dublat in ultimii cinci ani si va continua sa creasca intr-un ritm accelerat, urmand ca in 2019 sa fie depasit pragul de un milion de metri patrati, potrivit studiului Office Market Regional Cities, realizat de Cushman & Wakefield Echinox.

La finalul primului semestru din acest an, stocul de birouri de clasa A si B din cele patru orase a ajuns la un nivel de 780.000 de metri patrati, in crestere cu 12% (echivalentul a 87.000 de metri patrati) fata de perioada similara a anului trecut. Cea mai mare piata regionala ramane Cluj-Napoca, cu un stoc de 282.000 de metri patrati, in timp ce pe pozitia a doua a urcat Timisoara, cu un stoc de 213.000 de metri patrati, dupa ce in ultimele 12 luni au fost livrate spatii noi cu o suprafata de aproape 70.000 de metri patrati. Stocul de birouri moderne din Iasi a ramas stabil, la circa 180.000 de metri patrati, in timp ce Brasovul a ajuns la un stoc de 103.000 de metri patrati.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont