Straco Real Estate și Baltisse au achiziționat un pachet majoritar de acțiuni al dezvoltatorului imobiliar Speedwell, companie care are proiecte imobiliare în curs de dezvoltare de circa 1 miliard de euro în România.

Speedwell are un proiect de regenerare urbană pe fosta platformă Griro, din zona Grivița din Capitală, proiect care ar putea ajunge la investiții de până la 800 milioane de euro.

Cel mai recent proiect al Speedwell anunțat în România este o investiție de 94 milioane euro într-un proiect în Corbeanca. În vara anului trecut, dezvoltatorul belgian a cumpărat și terenul fostei platforme industriale PALTIM din Timișoara, pentru un amplu proiect de regenerare urbană, ce include spații rezidențiale, de birouri și comerciale.

Baltisse este o companie privată belgiană care activează în domeniul investițiilor private, al gestionării activelor și al imobiliarelor, iar Straco Straco Real Estate este un dezvoltator imobiliar de renume și companie de investiții specializată în proprietăți comerciale, rezidențiale și mixte în Europa.

"Această tranzacție se aliniază cu obiectivele noastre strategice de extindere a prezenței pe piața din Europa de Est și subliniază încrederea noastră în potențialul de creștere pe termen lung al regiunii.", a declarat Alex De Witte, CEO la Baltisse Real Estate.

Jan Demeyere și Didier Balcaen, fondatorii companiei, vor coordona activitatea Speedwell alături de Baltisse și Straco Real Estate. Viziunea comună urmărește dezvoltarea portofoliului de proiecte pe piața din România, concomitent cu extinderea activității companiei în Polonia. Cu o echipă de profesioniști, formată din peste 50 de specialiști în domeniu, portofoliul Speedwell cuprinde 150.000 mp de birouri, 23.000 mp de spații industriale și peste 6.000 de unități rezidențiale, precum și o gamă largă de servicii oferite în cadrul proiectelor mixte.

"Acest parteneriat marchează un nou capitol important pentru Speedwell. Straco Real Estate și Baltisse oferă resurse și perspective strategice valoroase care vor accelera evoluția companiei noastre. Vom continua să dezvoltăm proiecte remarcabile care să respecte angajamentul nostru ferm pentru excelență", a declarat Jan Demeyere, Cofondator Speedwell

"Colaborarea cu Baltisse și Straco Real Estate reprezintă o oportunitate pentru SpeedwellL, care ne permite, pe de o parte, să ne extindem prezența în România și, pe de altă parte, să ne extindem și pe piața din Polonia. Suntem pregătiți să valorificăm oportunitățile din regiune, să livrăm, în continuare, proiecte remarcabile și să creștem într-un mod sustenabil care să aducă plus-valoare companiei", a declarat și Didier Balcaen, Cofondator Speedwell:

Straco Real Estate și Baltisse au o viziune comună în ceea ce privește stabilirea de parteneriate pe termen lung și dezvoltarea proiectelor care contribuie la creșterea comunităților și cea economică a zonei.

Sursa foto: Speedwell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri