Zona Pipera revine un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari, în condițiile în care în centrul Bucureștiului proiectele rezidențiale sunt blocate din cauza suspendării PUZ-urilor, iar dezvoltatorul imobiliar Ecovillas Company anticipează că, în următorii 5 ani, putem asista la o ofertă tot mai mare de locuințe noi livrate, dar și o creștere a prețurilor pe metrul pătrat de 30-40%.

Potrivit sursei citate, zona de Nord a Bucureștiului se tot dezvoltă și va deveni cel mai atractiv pol de investiții imobiliare în următorii cinci ani. Conform dezvoltatorului, în special în zona Pipera există suprafețe de teren neconstruite și unde dezvoltatorii au șantiere deschise și construiesc mii de locuințe.

În zonele de nord ale Capitalei se vor crea comunități mari ce vor declanșa dezvoltarea infrastructurii și o creștere a pieței rezidențiale. Se țintește atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, străini, fiind o zonă în continuă dezvoltare urbană, cu multe facilități și aproape de ceea ce contează pentru locuitori.

„Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari luând în considerare numărul mare de proiecte rezidențiale aflate în construcție și cererea pentru acest segment premium-high-class”, se mai arată într-un comunicat al Ecovillas Company, care are mai multe proiect dezvoltate în zonele de nord al Bucureștiului.

În prezent, numai în zona Pipera sunt cel puțin 20 de proiecte rezidențiale noi în construcție ce urmează să livreze apartamente și case anul acesta și în anul 2025. Volumul ridicat de proprietăți a declanșat o cerere mai mare pe această zonă și tranzacții importante în anul 2023.

Cum mai negociază clienții și dezvoltatorii

Datorită competiției din zonă, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clienții. De exemplu, la unele ansambluri se oferă locurile de parcare gratuit sau se vând apartamente cu buget de mobilier integrat deja în prețul locuinței.

Alții au ales să îi lase pe oameni să se mute în casă și să achite locuința după câteva luni pentru a facilita vânzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort și tehnologii noi lansând pe piață un concept unic.

Pe o piață unde oferta este mai mare, clienții sunt mai selectivi și analizează mai mult înainte de a lua o decizie de achiziție a unei proprietăți.

Este nevoie de mai mult de o lună până când clientul ia decizia de achiziție, după ce a venit la prima vizionare. Însă prospectarea pieței poate dura și până la 3 luni. Clienții au devenit pretențioși și caută calitatea construcției, vor finisaje durabile și încearcă să se documenteze cât mai mult și mai bine în legătură cu ceea ce le oferă un ansamblu rezidențial. În plus, negociază mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul și încearcă să obțină reduceri mai mari de preț la avansuri plătite mai mari.

Cu toate acestea, dezvoltatorii care au înțeles nevoia clienților de flexibilitate au vândut fără probleme, chiar și pe această piață dificilă.

„La 10 luni de la lansarea în piață a proiectului Epique home, am reusit să vindem jumătate dintre proprietăți. Valoarea acestor case vândute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arată să segmentul high-class este în creștere, că există cerere mare pentru astfel de produse. Și ne bucură să vedem că în zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate și reducerea impactului asupra mediului” a declarat, într-un comunicat remis redacției, Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.

Epique home este un proiect rezidențial de 18 case, construit de Ecovillas Company în zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante instituții de învățământ internaționale și oferă un concept unic pentru piața rezidențială. Casele au 4 camere, 3 băi și parcare acoperită. Acestea beneficiază de inovație prin materialele folosite și tehnologiile verzi implementate pentru confort și reducerea consumului.

Sursa foto: Captură video / YouTube - Dash Camera

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri