Un înalt consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a contestat poziţia exprimată de cancelarul german Olaf Scholz, care a luat apărarea poporului rus.

"Nu poporul rus a luat decizia fatală de a invada Ucraina. Acest război este războiul lui Putin", a spus Scholz la un eveniment politic, scrie dpa, citată de Agerpres.
Această distincţie, deşi este larg răspândită în Europa, este greşită, potrivit lui Mihailo Podoliak, care a scris pe Telegram că o majoritate a populaţiei din Rusia susţine războiul.

Podoliak este responsabil de declaraţiile politice ale biroului prezidenţial ucrainean şi anunţă noutăţi legate de negocierile de pace dintre Kiev şi Moscova, menţionează dpa.

Criticile sale la adresa lui Scholz au fost formulate a doua zi după ce Zelenski i s-a adresat personal cancelarului german, cerând Berlinului să furnizeze mai mult sprijin Ucrainei în faţa atacului rus şi a creşterii victimelor civile.

"Daţi-i Germaniei rolul conducător pe care şi l-a câştigat", a îndemnat Zelenski într-un mesaj video în parlamentul german.

Scholz i-a mulţumit ulterior lui Zelenski pentru "cuvintele impresionante", dar a reiterat refuzul NATO de a interveni militar în Ucraina.

Guvernul lui Scholz a stârnit iritarea partidelor de opoziţie pentru că a blocat o moţiune vizând organizarea unei dezbateri speciale consacrate Ucrainei, după discursul lui Zelenski.

În locul dezbaterii, Bundestagul a revenit la ordinea de zi obişnuită, iar imediat după discursul pasional al liderului ucrainean vicepreşedinta legislativului Katrin Goring-Eckardt i-a felicitat pe doi colegi care îşi sărbătoreau aniversarea, fiind apostrofată de critici.

Guvernul german de coaliţie este format din social-democraţii cancelarului Scholz (SPD), Verzi şi Partidul Liberal Democrat (FDP), membri proeminenţi ai acestora două din urmă exprimându-şi regretul pentru modul în care s-au desfăşurat evenimentele în Bundestag.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri