Tendința de revenire la comportamentele de mobilitate de dinainte de pandemie și reluarea călătoriilor în străinătate s-au remarcat chiar din primele trei luni ale anului 2022. Un client român a cheltuit, prin Revolut, în medie 380 euro, în perioada ianuarie-martie 2022, pentru călătorii în afara granițelor țării, mai mult cu 66% față de ianuarie-martie 2021.

Anul 2022 pare să marcheze o schimbare majoră în industria turismului, în condițiile în care tot mai multe țări renunță la restricții după pandemia COVID-19, inclusiv în România. În trimestrul I, numărul utilizatorilor români care au făcut cheltuieli de călătorie s-a dublat, iar volumul total al tranzacțiilor realizate în timpul deplasărilor în străinătate s-a triplat, după cum arată datele Revolut.

Clienții români cu vârste cuprinse între 35-44 de ani au fost, de departe, cei care au folosit cel mai mult Revolut pentru achiziții legate de călătoriile în străinătate, cu o sumă medie de 488 euro/ utilizator.

De asemenea, plățile pentru cazarea la hoteluri, moteluri și resort-uri în străinătate au revenit în top cinci categorii, pe poziția a patra (după supermarket-uri și magazine alimentare, benzinării, restaurante și bistro-uri).

Volumul total al plăților pentru cazare a crescut de trei ori în primul trimestru 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile cu transportul aerian au fost de cinci ori mai mari.

După sumele totale cheltuite, clasamentul principalelor cinci țări de destinație pentru utilizatorii români ai Revolut, în trim. I 2022, este: Marea Britanie, Italia, Emiratele Arabe Unite, Spania și Austria.

Dorința românilor de a călători mai mult, de a investi în dezvoltarea personală sau în activități noi este evidențiată și de studiile recente privind comportamentul consumatorului. Studiul ”Românii azi”, efectuat de Reveal Research Marketing, arată o ușoară creștere a procentului conaționalilor care iau în calcul o creștere a achizițiilor ce țin de dezvoltare personală și experimentare de lucruri noi (călătorii/ vacanțe, ieșiri în oraș) de la 22% la 26%.

Sursa foto: Revolut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri