ING Bank România a acordat un credit de 8,5 milioane de euro (42 milioane de lei) grupului industrial român Promateris, pentru dezvoltarea capacității de producție de ambalaje din materiale biodegradabile și compostabile.

Promateris intenționează să achiziționeze noi echipamente și să construiască o platformă industrială. Aceasta va fi destinată producției și distribuției de ambalaje cu amprentă redusă de carbon.

Citește și: Peste 90% dintre antreprenorii IMM-urilor din România se așteaptă să urmeze o criză cauzată de război

Produsele realizate de Promateris la fabrica din Buftea sunt distribuite prin lanțuri de retail și importante magazine de bricolaj. Grupul Promateris include și compania Biodeck, specializată în distribuția de ambalaje compostabile și din materiale reciclate.

Citește și: Interesul tot mai mare al românilor pentru împrumuturi a dus la creșterea profiturilor BCR

Prima finanțare pe care ING a oferit-o grupului Promateris a fost în 2016, atunci când împrumutul a fost destinat achiziției fabricii de la Buftea, într-un spațiu de 12.000 mp.

Compania Promateris este listată la Bursa de Valori Bucureşti. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri consolidată de 187,3 milioane de lei, în creștere cu 61% față de primul an al pandemiei.

Grupul a înregistrat un EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult față de 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,3 milioane de lei, în creștere cu 393% față de 2020.

Sursa foto: ING Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri