Banca Transilvania lansează opțiunea de a aplica online pentru creditul APIA acordat clienților BT beneficiari de subvenții, direct pe site-ul BT. Aceasta completează oferta băncii privind creditele acordate pe baza subvențiilor, alături de celelalte împrumuturi pentru fermieri.

În funcție de opțiunea clientului, întregul flux de creditare - inclusiv primirea adeverințelor APIA și semnarea contractului de credit - se poate derula online, fără a mai fi necesară deplasarea la bancă.

Creditul APIA este un împrumut în avans, care asigură banii necesari plăților curente din fermă până la primirea subvenției de la APIA și se acordă pentru până la 90% din suma pe care urmează să o primească un client BT. Banca Transilvania are peste 32.000 de clienți agribusiness.

În 2021, BT a acordat 4.300 de credite pentru a susține agricultura, în valoare de 2,5 miliarde lei, din care peste 500 milioane de lei reprezintă creditele APIA.

Citește și: Fermierii și investitorii rurali vor primi credite ieftine de la CEC Bank, cu sprijinul AFIR

BT are peste 2,7 milioane de clienţi unici digitalizaţi, 75% din clienţii activi BT având cu 4,7 milioane de carduri în portofoliu, din care peste 560.000 carduri de credit. Cu peste 100.000 de carduri noi, a fost cel mai bun an privind cardurile de credit.

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul anului 2021 la 132,5 miliarde lei. Creditele au crescut până la 50,2 miliarde lei, iar depozitele au ajuns la 108 miliarde lei, din care 71,89 miliarde lei sunt ale clienţilor persoane fizice, iar 36,13 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar BT a fost în 2021 de 2.045,77 milioane lei, din care cel al băncii, de 1.782,70 milioane lei. Profitul operațional al băncii a crescut la 2.257,20 milioane lei. Eficienţa operaţională, care reprezintă raportul cost/venit, s-a păstrat la nivelul confortabil de 48,1% datorită bunei gestionări a costurilor şi eficientizării prin digitalizarea proceselor.

• Divizia Pentru Medici și-a dublat volumul de credite acordate față de 2020 (1,2 miliarde lei plasamente), iar finanțările din domeniul agriculturii, prin APIA, au depășit 500 milioane de lei.
• Peste 14.000 de români şi-au cumpărat locuinţă cu ajutorul BT, suma acordată fiind de peste 3,7 miliarde lei. Soldul creditelor ipotecare/imobiliare este de 15,5 miliarde lei.
• Peste 100.000 de credite de consum, de aproximativ 4 miliarde lei, au fost acordate anul trecut. Soldul acestor credite a ajuns la 11,4 miliarde lei.
• Banca a acordat aproximativ 15.000 de împrumuturi noi, în valoare de 3,7 miliarde lei, pentru peste 18.000 de clienţi IMM&Micro. Portofoliul creditelor IMM (conform definiției europene a IMM-urilor) a ajuns la 19,2 miliarde lei.
• Banca Transilvania a continuat să fie un partener principal în programele guvernamentale și în cele din fonduri europene: prin IMM Invest și Agro IMM Invest, BT a acordat anul trecut peste 4.000 de finanţări de peste 2,6 miliarde lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri