După ce criptomonedele au înregistrat scăderi masive de prețuri, iar industria a fost lovită de încă un faliment răsunător, cel al platformei de tranzacționare FTX, din ce în ce mai mulți vorbesc despre „iarna cripto”. Un investitor, care a prezis și criza economică din 2008, are însă o altă părere despre mersul industrie.

Peter Schiff este CEO și Chief Global Strategist al companiei specializate în administrarea investițiilor Euro Pacific Capital. Acesta consideră că expresia „iarna cripto” nu este una potrivită pentru a descrie situația și vine cu o variantă ceva mai prăpăstioasă.

”Aceasta nu este o iarnă cripto, deoarece ar implica și venirea primăverii pentru industrie. De asemenea, nu este nici o epocă de gheață, pentru că până și aceasta ajunge la un final” , precizează Peter Schiff, care consideră că are loc „extincția cripto”.

Acesta este un avertisment serios venit din partea lui Schiff, însă nu este primul. Anul trecut, când Bitcoin a crescut puternic peste 50.000 de dolari, a menționat că dacă „o creștere temporară până la 100.000 de dolari este posibilă, o permanentă cădere către 0 este inevitabilă”, conform finance.yahoo.com.

În ceea ce privește investițiile preferate de business-ul condus de către Schiff, datele arată că Euro Pacific Asset Management își concentrează investițiile în active precum aurul, companii precum gigantul din industria de tutun British American Tobacco sau companii din domeniul agricol.

Sursa foto: solarseven / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri