Patru percheziţii domiciliare sunt efectuate miercuri dimineaţă în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a unor bancnote falsificate, scrie Agerpres.

''La data de 03.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Oficiul Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, efectuează 4 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune'', informează DIICOT.

În cauză s-a reţinut că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote în valoare de 500 euro falsificate.

Dintre acestea, doar şase bancnote au fost reţinute de aparatele multifuncţionale, restul fiind acceptate.

''Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, fiind cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât şi pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber'', precizează sursa citată.

Două persoane vor fi conduse la sediul DIICOT - Structura Centrală, pentru audieri.

Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, suportul tehnico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Naţional de Criminalistică.

La acţiune participă Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către DIICOT - Biroul Tehnic şi de Criminalistică.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri