Premierul Nicolae Ciucă a declarat că există o colaborare foarte bună între Guvernul României şi Banca Naţională a României şi i-a mulţumit guvernatorului BNR pentru modul în care a reuşit să "instrumentalizeze menţinerea cursului leului" la un nivel care să asigure stabilitate financiară, scrie Agepres.

"Investiţiile străine directe anul trecut au atins cifra de aproximativ 11 miliarde de euro. Banca Naţională, domnule guvernator, vă mulţumim foarte mult pentru modul în care aţi reuşit să instrumentalizaţi menţinerea cursului leului la un nivel care ne-a asigurat stabilitate financiară şi cred că este important să recunoaştem că în tot acest proces, din 2021 încoace, a existat o coordonare şi o colaborare foarte bună între Guvernul României şi Banca Naţională a României şi vă mulţumim", a spus premierul.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei "România în OCDE: Spre clubul bunelor practici economice internaţionale".

"Salut deschiderea Băncii Naţionale a României, a Autorităţii de Supraveghere Financiară şi a Ministerului Finanţelor în vederea implementării standardelor OCDE din domeniile lor de activitate, precum şi participarea activă a reprezentanţilor instituţiilor la lucrările comitetelor şi grupurilor de lucru din cadrul organizaţiei", a mai precizat Nicolae Ciucă.

Sursa foto: LCV Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri