BRD lansează o nouă campanie care oferă beneficii pentru refinanțarea creditelor de la alte bănci. Oferta cuprinde o dobândă fixă de 5,99% în primii trei ani, urmată de o dobândă variabilă formată din 2,5% (marja fixă) + IRCC.

BRD Groupe Société Générale, a treia cea mai mare bancă din România ca număr de active, oferă posibilitatea de refinanțare cu dobândă fixă în perioada 2 mai- 1 august 2023.

Conform unui calcul efectuat de bancă, la refinanţarea unui credit ipotecat de la altă bancă printr-un credit Habitat de la BRD în valoare de 264.000 lei, acordat pe 30 de ani şi rambursat în 360 de rate lunare egale, dobânda fixă este de 5,99% în primii trei ani şi apoi variabilă (2,5% + IRCC). Prima rată lunară de plată este de aproape 1.670 lei. Mai mult de atât, pentru clienții care primesc salariul la BRD, dobânda anuală efectivă DAE ajunge la 8,49% pentru cei care încasează venitul la BRD.

Este dobânda fixă „salvarea” creditului tău?

Cu toate că dobânzile variabile sunt supuse volatilităților de pe piață, Ionuț Dumitru, economistul șef Raiffeisen Bank, spune că este complicat să mai spunem că dobânda fixă este soluția salvatoare.Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), s-a majorat la valoare de 5,98% (pe baza datelor din T4/2022).

În acest context, o parte dintre economiștii din România spus că dobânda fixă este o soluție bună pentru a trece peste această perioade de majorări. Cu toate acestea, economistul șef Raiffeisen Bank spune că, ținând cont că dobânzile pare că au ajuns la finalul ciclului de creștere, nu mai poate spune că dobânda fixă este cel mai bun sfat pentru creditul tău.

„Dacă e bine sau nu să ai în momentul de față o rată fixă: un răspuns complicat. Datele pe care le avem în momentul acesta sugerează că probabil suntem aproape de maximele dobânzilor, dar nu știm ce se află în fața noastră. Incertitudine sunt încă mari, nu poate să bage nimeni mâna în foc. Cel mai probabil maximele de dobânzi au fost atinse. Dacă mă întrebați acest lucru când dobânzile erau la un minim istoric, acum 2 ani, spuneam în mod cert că dobânda fixă este cea mai recomandată. Acum situația încă este una incertă, avem încă un război lângă noi, adică nu suntem în vremuri normale”, a declarat Ionuț Dumitru.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri