21 Februarie 2008

CSSPP a retras avizul pentru 3 agenti de marketing ce au incheiat acte dupa 17 ianuarie

Arbitrul pensiilor private a retras avizele pentru trei agenti de marketing care au incheiat acte de aderare si dupa 17 ianuarie, data la care s-a incheiat campania de aderare initiala a romanilor la un fond de pensii obligatorii.

Cei trei agenti de marketing erau colaboratori ai ING Fond de Pensii si ai brokerilor de pensii Fincop Broker de Pensii Private, respectiv AAV Broker de Pensii Private.

Decizia de retragere a avizelor a fost luata pentru incalcarea dispozitiilor legale privind activitatea de marketing al fondurilor de pensii obligatorii, se arata in comunicat.

CSSPP a mai anuntat ca va extinde investigatiile si asupra administratorilor cu care au colaborat cei trei agenti de marketing, pentru a verifica modalitatea in care acestia au indeplinit prevederile legislatiei in vigoare.

Astfel, administratorul este raspunzator pentru recrutarea, instruirea si monitorizarea agentilor de marketing al fondului de pensii, urmand ca rezultatele sa fie facute publice, se mai arata in comunicat.



Citeste si