Volksbank, prezenta pe piata din anul 2000, a lansat produsul de finantare pentru programul Prima Casa, pentru care practica marje de 3,63% in cazul imprumuturilor in euro si de 2,13% in cazul creditelor in lei.

Clientii acestui produs pot fi persoane fizice cu varste intre 18 si 65 de ani, care indeplinesc conditiile de eligibilitate prevazute in programul Prima Casa, iar la sfarsitul perioadei de creditare nu depasesc varsta de 65 de ani.

Potrivit Volksbank, perioada maxima de acordare este de 30 de ani.

Dobanda practicata de banca la imprumuturile in euro este EURIBOR la 3 luni, la care se adauga marja bancii de 3,63% si comisionul datorat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), de 0,37%, echivalentul unei dobanzi anuale efective (DAE) de 5,43% pe an.

Pentru finantarile in lei, banca aplica ROBOR la 3 luni plus 2,13% (marja bancii) plus 0,37% comision datorat FNGCIMM, ajungandu-se astfel la DAE 13,84% pe an. Statul a impus bancilor marje maximale de 4% pentru imprumuturile in euro si de 2,5% pentru creditele in lei.
De asemenea, clientul nu va plati niciunul din costurile initiale de evaluare, de analiza dosar de credit si nici un comision lunar de gestiune.

Banca austriaca nu percepe comision de rambursare anticipata a creditului, iar evaluarea pentru locuinta achizitionata va fi efectuata de banca pe costul sau.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si