Wall-Street: De ce ati acceptat propunerea ministrului Finantelor pentru postul de consilier pe “probleme cu populatia”?

Dan Bittman: De foarte multa vreme am trait cu senzatia ca politica a fost facuta deasupra capetelor noastre, ca oamenii au fost considerati doar niste simple conturi. Am acceptat pentru ca mi se pare foarte interesanta provocarea noii functii. Reprezinta legatura intre politica si lumea reala.

Wall-Street: Ce veti face mai exact, ce presupune aceasta functie?

Dan Bittman: Imi voi da cu parerea despre ce se intampla in jurul nostru. Voi discuta cu ministrul Finantelor despre disponibilizari, despre soarta acestor oameni care nu reprezinta niste simple conturi, despre potentiala inchidere a peste 3.000 de scoli din tara si impactul acestei decizii, despre cum se constituie un buget. Sa nu credeti ca sunt singurul care vorbeste cu Sebastian Vladescu despre acest lucru, sunt mai multi consilieri cu care acesta se sfatuieste.

Wall-Street: Cum a venit aceasta propunere? De cat timp va cunoasteti cu ministrul de Finante?

Dan Bittman: Ma stiu de cativa ani buni cu actualul ministru de Finante. Mi-a facut aceasta propunere si cand era in Guvernul Tariceanu, insa atunci l-am refuzat. Acum propunerea a venit mult mai puternic, mai convingatoare si nu am avut cum sa-l refuz. Ne cunoastem si, poate si din acest motiv, imi permit sa discut altfel cu el, mult mai deschis.

Wall-Street: Ce ati schimba in modul in care comunica Ministerul de Finante cu populatia?

Dan Bittman: Cred ca aici v-ar putea raspunde Andrei Gheorghe. Insa eu i-as spune ministrului de Finante despre cum isi platesc oamenii taxele si impozitele, despre ghiseele neincapatoare in care lumea se calca in picioare, despre cozile interminabile.

Wall-Street: Cum comentati decizia Ministerului de Finante de a apela la oameni din show-biz pentru posturi de consilieri?

Dan Bittman: Nu conteaza de unde venim, din ce mediu. Suntem cu toti niste oameni normali, traim intr-o Romanie reala, ne lovim zilnic de aceleasi probleme. Stim cum vrem sa ne crestem copiii. Andrei Gheorghe are 4 copii, eu am 3 copii, stim ce vrem pentru ei.

Wall-Street: Il cunoasteti pe Andrei Gheorghe? Cum l-ati caracteriza?

Dan Bittman: O limba ascutita. Cred ca vom vedea de acum incolo o relatie incandescenta cu presa.

Wall-Street: Veti renunta la activitatile curente? Cum le veti impaca?

Dan Bittman: Niciodata. Nu voi renunta nici la emisiunea Danutz SRL, nici la trupa Holograf. In curand vom avea concert de Ziua Indragostitilor la Sala Palatului. Cum as putea renunta?!

Sursa foto: Mediafax