18 Octombrie 2010

Salariile angajatilor din Finante vor fi majorate cu media stimulentelor



Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor vor fi majorate de 1,5 ori, cresterea reprezentand includerea mediei stimulentelor acordate in 2009, a declarat vineri presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.

Intrebat cum vor fi incluse stimulentele in salariile angajatiilor din Finante, liderul sindicatului a precizat ca s-a luat decizia ca salariile sa fie majorate cu nivelul mediu al stimulentelor de anul trecut, de 1,5 salarii, informeaza Mediafax.

Propunerea va fi supusa marti votului Camerei Deputatilor.

Oprescu a afirmat ca desi cresterea de 150% pare mare, la un salariu de circa patru milioane lei se vor mai adauga doar sase milioane lei, impozabili.

Presedintele SNFP a precizat ca discutiile la Ministerul Finantelor continua si in aproximativ o ora vor fi definitivate criteriile de performanta pe baza carora vor fi acordate stimulentele, urmand ca pana diseara sa se incheie evaluarea individuala a personalului.

"Este obligatia noastra sa terminam aceste lucruri, astfel incat colegii nostri din tara sa aiba luni banii in conturi", a spus Oprescu.

Intrebat daca si soferii ar putea primi stimulente, Oprescu a mentionat ca inca nu au fost stabilite toate detaliile, dar crede ca aceasta categorie nu ar trebui sa primeasca stimulente.

El a mai aratat ca dupa ce procesul verbal va fi finalizat la nivel cental, acesta va fi trimis si in teritoriu, unde va incepe evaluarea angajatilor.



Citeste si