Intregul board al companiei nipone de camere foto Olympus ar putea sa isi dea demisia cel mai devreme in luna februarie a anului viitor, in urma descoperirii unor fraude de 1,7 miliarde de dolari, urmand sa realizeze un grup care sa ii trimita in judecata pe cei responsabili de scandal, scrie presa internationala.
Un director si-a dat deja demisia iar presedintele companiei, Shuichi Takayama, a declarat ca intregul board ar putea sa isi dea demisia dupa ce vor fi anuntate rezultatele financiare pe trimestrul doi – in 14 decembriei.

O intalnire extraordinara a actionarilor ar putea avea loc in partea a doua a lunii februarie, fiind si data la care intreg board-ul companiei ar putea sa demisioneze.

Stirea a iesit la suprafata dupa ce marti o investigatie separata a concluzionat ca vreme de 13 ani cativa fosti executivi au realizat o schema elaborata in urma careia compania a fost pagubita de 1,7 mld. dolari. Scandalul a inceput inca din luna octombrie.

Fostul auditor intern al companiei Hideo Yamada si fostul presedinte executiv Hisashi Mori au realizat frauda in anii ’80. Shuichi Takayama si-a cerut scuze in mod oficial pentru cele intamplate in urma cu mai bine de 20 de ani.

In urma acestor fraude, Olympus, companie cu istorie de peste 90 de ani, risca sa fie delistata de pe bursa din Tokyo.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri