Stylianos Bairaktaris a demisionat din functia de director financiar si de membru in Consiliul de Administratie al Sphera Franchise Group, compania care detine francizele KFC, Pizza Hut si Taco Bell in Romania. De asemenea, Konstantinos Mitzalis a renuntat la mandatul de membru independent in board-ul companiei. Sphera nu a dat detalii cu privire la motivele care au dus la demisia directorului financiar, in vreme ce, in cazul lui Konstantinos Mitzalis, argumentul oficial oferit de CEO-ul Sphera este "pentru a garanta o reprezentare mai puternica a actionarilor minoritari" in board.

Razvan Lefter si Lucian Hoanca ii vor inlocui pe cei doi, acestia fiind numiti membri ne-executivi interimari in Consiliul de Administratie al companiei. De asemenea, Sphera l-a numit director financiar interimar pe Daniel Palita.

In contextul noilor numiri, 5 din 7 membri ai Consiliului de Administratie au pozitii ne-executive.

Razvan Lefter isi va incepe mandatul de membru in Consiliul de Administratie in data de 16 noiembrie 2018.

Specialist in finante si activand in principal in Bucuresti, Razvan Lefter are experienta in domeniul pietei de capital si al guvernantei corporative in companiile publice. In prezent, face parte din Consiliul de Administratie al Teraplast (Romania) si Eurohold (Bulgaria) si a fost, pana de curand, membru in Consiliul de Administratie al Conpet (Romania). Lefter este, de asemenea, consultant pentru KJK Capital (Finlanda) cu privire la detinerile de capital din portofoliu in Romania.

Citeste si:
KFC inaugureaza primul restaurant din orasul Zalau
KFC inaugureaza primul...

Lucian Hoanca isi va incepe mandatul de membru ne-executiv in Consiliul de Administratie in data de 25 octombrie 2018. Acesta are experienta de peste 35 de ani in management executiv, dezvoltarea afacerilor si vanzari, anterior activand in domeniul publicitatii.

Atat Lefter, cat si Hoanca vor detine mandatele interimare pana la data Adunarii Generale a Actionarilor, cand vor fi alesi noi membri in Consiliul de Administratie. Cele doua functii de membru au ramas vacante in urma demisiei d-lui Stylianos Bairaktaris, care intra in vigoare in data de 25 octombrie, si a d-lui Kostantinos Mitzalis, care intra in vigoare la 16 noiembrie 2018.

Actiunile Sphera au scazut vinerea trecuta cu 3,2%, in vreme ce luni, pana la ora 10:30 nu se realizase nicio tranzactie cu acestea. De la inceputul acestui an, Sphera a scazut cu 40% pe Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:
KFC va servi doar bauturi imbuteliate, dupa neregulile gasite de ANPC
KFC va servi doar bauturi...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sphera Group anunta cel mai bun trimestru de la listarea pe bursa