Stylianos Bairaktaris a demisionat din functia de director financiar si de membru in Consiliul de Administratie al Sphera Franchise Group, compania care detine francizele KFC, Pizza Hut si Taco Bell in Romania. De asemenea, Konstantinos Mitzalis a renuntat la mandatul de membru independent in board-ul companiei. Sphera nu a dat detalii cu privire la motivele care au dus la demisia directorului financiar, in vreme ce, in cazul lui Konstantinos Mitzalis, argumentul oficial oferit de CEO-ul Sphera este "pentru a garanta o reprezentare mai puternica a actionarilor minoritari" in board.

Razvan Lefter si Lucian Hoanca ii vor inlocui pe cei doi, acestia fiind numiti membri ne-executivi interimari in Consiliul de Administratie al companiei. De asemenea, Sphera l-a numit director financiar interimar pe Daniel Palita.

In contextul noilor numiri, 5 din 7 membri ai Consiliului de Administratie au pozitii ne-executive.

Razvan Lefter isi va incepe mandatul de membru in Consiliul de Administratie in data de 16 noiembrie 2018.

Specialist in finante si activand in principal in Bucuresti, Razvan Lefter are experienta in domeniul pietei de capital si al guvernantei corporative in companiile publice. In prezent, face parte din Consiliul de Administratie al Teraplast (Romania) si Eurohold (Bulgaria) si a fost, pana de curand, membru in Consiliul de Administratie al Conpet (Romania). Lefter este, de asemenea, consultant pentru KJK Capital (Finlanda) cu privire la detinerile de capital din portofoliu in Romania.

Lucian Hoanca isi va incepe mandatul de membru ne-executiv in Consiliul de Administratie in data de 25 octombrie 2018. Acesta are experienta de peste 35 de ani in management executiv, dezvoltarea afacerilor si vanzari, anterior activand in domeniul publicitatii.

Atat Lefter, cat si Hoanca vor detine mandatele interimare pana la data Adunarii Generale a Actionarilor, cand vor fi alesi noi membri in Consiliul de Administratie. Cele doua functii de membru au ramas vacante in urma demisiei d-lui Stylianos Bairaktaris, care intra in vigoare in data de 25 octombrie, si a d-lui Kostantinos Mitzalis, care intra in vigoare la 16 noiembrie 2018.

Actiunile Sphera au scazut vinerea trecuta cu 3,2%, in vreme ce luni, pana la ora 10:30 nu se realizase nicio tranzactie cu acestea. De la inceputul acestui an, Sphera a scazut cu 40% pe Bursa de Valori Bucuresti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri