"Suntem actionari activi si ne intereseaza ce se intampla in companiile in care investim. Din acest motiv noi si alti actionari am decis sa trimitem o scrisoare conducerii Sphera, prin care sa solicitam clarificari cu privire la bonusurile cerute de management", a declarat, cu o zi inainte de Adunarea Actionarilor Sphera Group, Loredana Lungu, senior fund manager in cadrul Erste Asset Management.

Consiliul de Administratie al Sphera Group a propus in AGA de la finalul saptamanii trecute acordarea unor remuneratii suplimentare de maxim 510.000 euro net membrilor Consiliului, directorilor executivi si altor angajati si firmei. Cererea a fost respinsa cu o majoritate de 82,2% de catre actionarii companiei. Acestia au aprobat totusi salarii de 2.000 euro/luna net pentru fiecare membru al board-ului, precum si 300 de euro/sedinta pentru membrii CA care sunt si membri ai comitetelor consultative.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock