In statutul Depozitarului se mentioneaza ca la momentul candidaturii pentru un loc in Consiliul de Administratie, candidatii nu trebuiau sa se afle in incompatibilitate. O dispunere a CNVM (in prezent ASF) interzice cumulul de functii de conducere la operatorul de piata si la depozitar. BVB spera astfel ca Autoritatea va elimina sau modifica respectiva prevedere.

Daca va fi validat, Sobolewski il va inlocui pe Cristian Agalopol in functia de presedinte al Depozitarului Central.

Alti opt candidati propusi de BVB pentru un loc in CA-ul Depozitarului au fost alesi de actionari, potrivit unor surse din piata. Acestia sunt Stere Farmache (membru Consiliu BVB), Adrian Lupsan (membru Consiliu BVB si director dezvoltare Certinvest), Robert Pana (membru Consiliu BVB si reprezentant al Swiss Capital), Adrian Simionescu (Vienna Investment Trust), Dana Mirela Ionescu (Raiffeisen), Cecilia Manta (SIF Moldova), Carmen Dumitrescu (SIF Banat-Crisana) si Razvan Pasol (Intercapital Invest).

Stere Farmache, Adrian Lupsan si Robert Pana se afla de asemenea in incompatibilitate, avand in vedere ca cei trei fac parte si din conducerea BVB.