Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a fost ales de actionarii Depozitarului Central ca presedinte al institutiei. Seful BVB se afla in incompatibilitate cu noua functie, insa chiar si asa asteapta sa primeasca avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

In statutul Depozitarului se mentioneaza ca la momentul candidaturii pentru un loc in Consiliul de Administratie, candidatii nu trebuiau sa se afle in incompatibilitate. O dispunere a CNVM (in prezent ASF) interzice cumulul de functii de conducere la operatorul de piata si la depozitar. BVB spera astfel ca Autoritatea va elimina sau modifica respectiva prevedere.

Daca va fi validat, Sobolewski il va inlocui pe Cristian Agalopol in functia de presedinte al Depozitarului Central.

Alti opt candidati propusi de BVB pentru un loc in CA-ul Depozitarului au fost alesi de actionari, potrivit unor surse din piata. Acestia sunt Stere Farmache (membru Consiliu BVB), Adrian Lupsan (membru Consiliu BVB si director dezvoltare Certinvest), Robert Pana (membru Consiliu BVB si reprezentant al Swiss Capital), Adrian Simionescu (Vienna Investment Trust), Dana Mirela Ionescu (Raiffeisen), Cecilia Manta (SIF Moldova), Carmen Dumitrescu (SIF Banat-Crisana) si Razvan Pasol (Intercapital Invest).

Stere Farmache, Adrian Lupsan si Robert Pana se afla de asemenea in incompatibilitate, avand in vedere ca cei trei fac parte si din conducerea BVB.

Citeste si:
Clinicile Dr. Leahu au imprumutat 10 mil. lei si vin pe bursa
Clinicile Dr. Leahu au...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
ASF admite ca soferii aleg asigurarile RCA in functie de pret