Actionarii Depozitarului Central au ales o noua conducere

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Depozitarului Central, intrunita la data de 9 februarie 2015, a hotarat alegerea a patru membri ai Consiliului de Administratie, care vor ocupa locurile vacante din board-ul companiei.

Cei patru sunt Marius Moldovan -sef serviciu de investitii SIF Transilvania (SIF3), James Turnbull – reprezentant al BERD, Radu Rosca – presedinte BT Securities si Cristinel Popescu – presedinte Voltinvest. De asemenea, Marius Moldovan a fost ales presedintele Depozitarului. Noii membri mai trebuie sa obtina si avizul ASF pentru a ocupa functiile de administratori.

In decembrie anul trecut ASF ii validase deja pe Carmen Dumitrescu, Cecilia Manta (SIF Moldova), Dana Mireala Ionescu (Raiffeisen), Adrian Simionescu (Vienna Investment Trust) si Razvan Pasol (Intercapital Invest).

Cei patru noi membri au fost alesi dupa ce ASF nu a validat la finalul anului trecut patru reprezentanti propusi de BVB, din cauza reglementarilor care interzic cumulul de functii. Reprezentantii propusi de BVB sunt Ludwik Sobolewski, directorul general, si trei membri ai CA BVB - Stere Farmache, Robert Pana si Adrian Lupsan.

Citeste si:
Cum poți afla dacă tu sau rudele tale aveți acțiuni fără să știți
Cum poți afla dacă tu sau...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri