Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a ales compania de consultanta PricewaterhouseCoopers Audit pentru servicii de expertiza juridica, economica si tehnica in procesul de evaluare a optiunilor actionarilor Romtelecom privind listarea operatorului telecom.

La licitatia organizata de Ministerul Comunicatiilor s-au mai inscris KPMG Romania si consortiul format din Deloitte si casele de avocatura Bostina&Asociatii si Reff&Asociatii, potrivit Mediafax.

Termenul pentru deschidere ofertelor a expirat la 30 noiembrie.

Contractul are o valoare estimata de 200.000 de euro, fara TVA (aprox.250.000 de euro cu TVA), si o durata de sase luni, cu finalizare nu mai tarziu de 30 mai anul viitor.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si are ca actionari OTE - 54,01% si Ministerul Comunicatiilor - 45,99%. Compania va suporta costurile implicate de procesul de consultanta, in limita unui buget maxim de 200.000 de euro, potrivit unui acord din 1 iulie dintre OTE si Ministerul Comunicatiilor.

Toate ofertele depuse de catre firmele participante au intrunit conditiile de calificare. In urma analizei punctajului total aferent fiecarei oferte depuse, s-a constatat faptul ca oferta care a primit cel mai mare punctaj este depusa de catre SC Pricewaterhousecoopers Audit SRL, obtinand un punctaj total de 96 de puncte, din 100.

„Prin parcurgerea acestei etape, pentru reprezentantii statului roman s-au creat premisele pentru analiza oportunitatilor fuziunii Romtelecom-Cosmote”, a declarat Marius Fecioru, Secretar de stat in cadrul MCSI.

La inceputul lunii iunie, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a anuntat ca Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania va fi listata la bursa in termen de 12 luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Romania are nevoie de un proiect de tara pe zona fondurilor europene
Setari Cookie-uri