Marius Bostan, Ministerul Comunicatiilor: Nu am ales metoda de privatizare a Telekom. Vindem, dar nu la orice pret

Privatizarea Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) va fi cel mai probabil amanata si in acest an, in conditiile in care Marius Bostan, noul ministru al comunicatiilor, spune ca inca asteapta cea mai buna solutie stabilita de comun acord cu brokerii si bancile care ofera consultanta in acest proces. Acesta a mentionat si ca statul nu este dispus sa isi vanda actiunile Romtelecom in conditiile unui pret nefavorabil.

Privatizarea fostei Romtelecom a fost amanata in repetate randuri de-a lungul ultimilor ani, dupa reluarea procesului in 2013. La acel moment statul a desemnat echipa de brokeri, bancheri si avocati care sa intermedieze tranzactia: UBS (cea mai mare banca din Elvetia), Swiss Capital si BT Securities (case de brokeraj locale) si casa de avocatura Musat&Asociatii.

“Noi ne dorim o listare, o transparentizare a acestei companii in care am foarte mare incredere. Potentialul de crestere al Telekom este ridicat. Poate acum lucrurile nu arata asa, dar sunt convins ca ne aflam la un nou punct de inflexiune pentru aceasta companie. Nu pot da un deadline pentru ca privatizarea Telekom tine de piata”, a mai adaugat Bostan.

Ministrul nu a vrut sa mentioneze la cat evalueaza statul roman pachetul de actiuni pe care il controleaza in cadrul Telekom, spunand ca in acest fel ar putea afecta procesul privatizarii.

Statul detine 46% din actiunile Telekom, celelalte titluri fiind controlate indirect de nemtii de la Deutsche Telekom.

Citeste si:
Ce trebuie sa se schimbe in Romania pentru ca diaspora sa se intoarca?
RePatriot: Aproape jumatate...

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri