Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) lanseaza un nou program de investitii de capital de risc pentru companiile nou-infiintate sau in faza de crestere ce opereaza in sectorul tehnologiilor avansate.

Programul este un angajament pe termen lung pentru finantarea tehnologiilor avansate in zona de operare a BERD – incluzand si zona de sud si est Mediteraniana – unde banca pune la dispozitie un fond cu un capital de pana la 100 milioane euro, o echipa dedicata, un comitet consultativ, incluzand si experti externi si procesul de aprobare.

In ciuda faptului ca regiunea in care opereaza Banca este una cu o populatie educata si multe inovatii tehnologice, investitiile de capital de risc sunt insuficiente, conform oficialilor BERD. Chiar tari cu industrii tehnologice promitatoare, ca Rusia si Turcia, nu au acces la suficiente finantari cu capital de risc.

Prim Vice-Presedintele BERD, Varel Freeman a declarat: “Recunoscand cererea pietei, programul Bancii de 100 milioane euro capital de risc va co-investi alaturi de investitori privati in companiile din sfera tehnologiilor inovative din tarile de operare BERD, cu scopul de a fi un catalizator al interesului investitorilor si de a sprijini aparitia unui ecosistem de capital de risc in regiunea noastra.”

“Datorita expertizei noastre locale, BERD poate reuni investitori internationali de capital de risc si companii locale in stadiul de crestere activa. In regiune exista foarte putine fonduri de investitii cu capital de risc, si de aceea potentialul este semnificativ pentru, ca sa mentionam numai cateva, infiintarea de locuri de munca, cresterea economica, promovarea inovatiei si veniturile din impozite ce pot fi obtinute ca rezultat al succesului acestor companii dinamice din domeniul tehnologiilor”, a declarat Alain Pilloux, director executiv BERD pentru Industrie, Comert si Agribusiness.

Noul program al BERD va targeta companiile inovative mici si mijlocii cu potential mare de dezvoltare, care opereaza in domeniile software, servicii de web, semiconductori si materiale noi, comunicatii, mobilitate si media, tehnologii curate. Banca estimeaza ca va investi in urmatorii patru ani in 10-20 de companii din regiune si va cauta sa investeasca impreuna cu investitori de capital de risc de top locali si internationali.

BERD va colabora cu investitori de capital de risc experimentati pentru a identifica antreprenori de calitate si echipe manageriale cu idei inovatoare, si va sprijinii aceste companii in etapa in care acestea trec de la stadiul de dezvoltare a produsului la cel de comercializare sau de la un stadiu de venituri initiale la o oportunitate majora pe piata internationala. Programul isi propune sa sprijine companiile care au deja venituri si/sau parteneriate strategice si care pot demonstra un puternic potential de crestere.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri