Banca daneza Danske Bank face o afirmatie indrazneata, declarand ca Nokia va ceda divizia de telefonie mobila catre producatorul de softare Microsoft, in prima jumatate a anului 2012, scrie InformationWeek.com.
Parteneriatul dintre Nokia si Microsoft a inceput in urma cu 10 luni, atunci cand Nokia anunta planurile de a renunta la sistemul de operare Symbian si a adopta softwareul Windows Phone. Nokia a incercat in ultimele luni sa isi alinieze business-ul mai eficient cu cel al gigantului software.

Primele rezultate – smartphone-urile Lumia 800 si Lumia 710 – abia au intrat pe rafturile magazinelor. Lumia 800 au intrat in Europa la finalul lunii noiembrie in timp ce Lumia 710 a fost anuntat de T-Mobila din SUA pentru ianuarie 2012.

Ambele terminale sunt reusite, sunt de parere specialistii, insa succesul lor de piata ramane inca sa fie confirmat.

Oficialii Nokia au subliniat ca sunt multumiti de vanzarile initiale ale Lumia 800, desi nu au oferit informatii detaliate despre comercializari.

Desi combinarea celor doua companii ar putea parea surprinzatoare, analistii internationali spun ca ar exista un punct solid in favoarea unirii celor doua entitati – brevetele. Batalia pe drepturile de proprietate intelectuala sunt foarte intense, aproape fiecare producator major de tablete si smartphone-uri fiind implicat in conflicte pe acest segment. Nokia si Microsoft ar avea, impreuna, un portofoliu impresionant de patente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri