Serbia va plati 380 de milioane de euro grupului elen OTE, prezent si in Romania, pentru un pachet de 20% din actiunile operatorului Telekom Srbija, statul urmand sa detina astfel controlul integral al companiei locale de telefonie, potrivit Reuters.
Conducerea Telekom Srbija a aprobat vineri termenii acordului, care nu a fost inca finalizat, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei sarbe si citat de Mediafax.

Guvernul de la Belgrad spera ca daca va detine 100% din actiunile operatorului telecom ii va fi mai usor sa gaseasca un nou investitor.

In mai, Serbia a respins o oferta de 1,1 miliarde de euro de la Telekom Austria pentru o participatie de 51% din actiunile Telekom Srbija, explicand ca pretul ar trebui sa fie cu cel putin 300 de milioane de euro mai mare.

Compania sarba va contracta un imprumut pentru a finanta partial achizitia.

OTE a preluat pachetul de actiuni la Telekom Srbija in 1997, insa a ramas blocat in aceasta situatie, deoarece statul sarb nu a vrut sa cedeze controlul managementului sau sa-si reduca participatia ramasa, de 80%.

La sfarsitul anului trecut, cand Serbia a lansat oferta de a vinde pachetul majoritar de actiuni, grupul OTE era deja iesit din cursa, lovit de criza economica de pe piata de origine, Grecia.
Grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din OTE si a pierdut circa un miliard de euro din aceasta investitie, vrea ca OTE sa diminueze costurile si sa gaseasca bani pentru plata datoriilor si investitii.

In Romania, OTE este actionar majoritar la Romtelecom, detine Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata, si lantul de magazine Germanos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri