O divizie din Ungaria si trei fosti directori ai grupului german Deutsche Telekom au fost acuzati de Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA ca au dat mita peste 11 milioane de euro unor oficiali in Muntenegru si Macedonia pentru a obtine mai multe beneficii, transmite Reuters.
Directori de la divizia Magyar Telekom au aranjat intre 2005 si 2006 plati de circa 4,9 milioane de euro catre oficiali guvernamentali din Macedonia pentru a bloca accesul unui concrent pe piata si pentru a obtine concesii in privinta reglementarilor, potrivit autoritatilor SUA.

Aceiasi directori au pus la punct in 2005 o a doua schema, prin care au platit 7,35 milioane de euro unor consultanti, urmand ca o parte a fondurilor sa fie directionate catre oficiali muntenegreni care sa ajute Magyar Telekom sa finalizeze o achizitie, scrie Mediafax.

Comisia a invocat incalcari ale legii referitoare la practici de coruptie in strainatate pentru companiile prezente pe bursa americana, iar procesul a fost deschis la un tribunal din New York.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri