Oferta RCS&RDS pentru licenta de telefonie mobila in Ungaria fost respinsa de Autoritatea pentru Media Nationala si Infocomunicatii de la Budapesta din cauza restantelor unor subsidiare locale ale RCS&RDS la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere, conform Mediafax.

Din cele sase companii care au depus pachete preliminare pentru licitatia vizand o frecventa de 900 de MHz, au fost respinse RCS&RDS si compania vietnameza Viettel.

Celelalte patru companii ramase, Magyar Telekom, Telenor Ungaria, Vodafone Ungaria si consortiul dintre compania de posta din Ungaria, Villamosmuvek si MFB Invest, sunt eligibile pentru a participa in faza angajanta a licitatiei, se arata intr-un comunicat al autoritatii de supraveghere.

Telenor, Vodafone si Magyar Telekom furnizeaza deja servicii de telefonie mobila in Ungaria.

Autoritatea a fost nevoita sa respinga inregistrarea aplicatiilor RCS&RDS si Viettel.

Nu si-au platit datoriile

"Compania romaneasca RCS&RDS nu a reusit sa indeplineasca cerinta privind restantele companiilor controlate de aplicant la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere", se arata in comunicat.

Aplicatia companiei vietnameze a fost respinsa din mai multe motive si considerata dincolo de posibilitatea rectificarii.

Licitatia va incepe la 5 ianuarie.

Grupul RCS&RDS si-a inceput activitatea in urma cu 17 ani si este prezent si pe pietele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia. In Ungaria, furnizeaza servicii de telefonie fixa, Internet si televiziune prin cablu si satelit.

In Romania, operatorul si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara.

Compania este controlata indirect de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri