Londra ar putea deveni orasul cu cea mai mare acoperire Wi-Fi din Europa

Operatorul telecom O2 a anuntat ca intentioneaza sa asigure internet wireless gratuit in doua cartiere londoneze, realizand astfel cea mai mare zona cu internet wi-fi gratuit din Europa, scrie cotidianul Wall Street Journal citat de Mediafax.

Introducerea de internet gratuit in cartierele Kensington-Chelsea şi Westminster, unde se afla un numar mare de atractii turistice, este deosebit de importanta in perspectiva numarului mare de persoane care urmeaza sa viziteze Londra in aceasta vara pentru Jocurile Olimpice.

Anterior, autoritatea pentru transport din Londra a anutat ca va instal hotsport-uri cu internet wi-fi in circa 120 de statii de metrou pana in vara.

O2, partea grupului Telefonica, intentioneaza sa instaleze internet wireless gratuit in anumite zone şi sa extinda ulterior pentru a acoperi in intregime cele doua cartiere. Toate costurile vor fi suportate din publicitatea generata pe pagina de internet a serviciului, a precizat compania.

Internetul gratuit va opera cu viteze de 1-5 MB/s şi va putea sa faca fata traficului intens, a spus un purtator de cuvant.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri