“Vine o vreme in evolutia oricarei companii de succes in care fondatorii trebuie sa isi dea seama ca trebuie sa ofere fraiele unor noi oameni. Jim si cu mine am mers in board si am spus ca a venit acel punct”, spune Lazaridis.

“Cu Blackberry 7 deja lansat si PlayBook 2.0 urmand a fi lansat in februarie, compania intra intr-o noua faza si am simtit nevoia de a lasa pe altcineva sa se ocupe de aceste proiecte si cele ce vor urma. Am cazut de acord ca liderul ar trebui sa fie Thorsten Heins”.

Cota de piata a Research in Motion a cazut puternic in ultimii doi ani din cauza competitiei puternice a Android si din cauza Apple. Conform ComScore, cota de piata a RIM pe segmentul de smartphone-uri este in prezent de sub 17%, in SUA.

Citeste si:

Se pare insa ca Heins nu are in plan schimbari importante in strategia companiei, el declarand ca se va axa in continuare pe dezvoltarea sistemului de operare BlackBerry 10, care deja a intarziat sa iasa pe piata.

Barbara Stymiest, care a fost in board-ul RIM din 2007, va deveni noul presedinte al companiei, pozitie detinuta anterior de Lazaridis si Balsillie. Ei vor ramane membri in board.

Sursa foto: TGDaily.com