Lazaridis si Fregin au angajat Goldman Sachs si Centerview pentru a evalua optiunile. Cei doi mai detin impreuna doar 8% din actiunile companiei, participatie cu o valoare de 338 de milioane de dolari la actuala capitalizare.

Actiunile au inchis joi in crestere cu 1%, la 8,2 dolari.

Producatorul de smartphone-uri a acceptat o oferta de preluare de 4,7 miliarde de dolari, 9 dolari pe actiune, din partea uui cosortiu de investitori condus de Fairfax Financial. Fondul de investitii are o participatie de 10% la BlackBerry.

Citeste si:

Conform acordului, grupul de investitori are sase saptamani pentru a verifica finantele companiei, timp in care BlackBerry poate discuta si alte oferte, scrie Mediafax.

Compania are probleme financiare semnificative, dupa ce a lansat in acest an doua noi smartphone-uri care nu au reusit sa atraga interesul investitorilor. BlackBerry a trebuit sa contabilieze pierderi de 1 miliard de dolari din scaderea valorii telefoanelor nevandute.

Lazaridis si Fregin au infiintat impreuna, in 1985, compania Research In Motion, care ulterior si-a schimbat numele in BlackBerry.