Italienii de la De' Longhi, unul dintre liderii globali pe piata aparatelor electrocasnice, cumpara fabrica Nokia de la Jucu. Actele au fost semnate astazi, iar tranzactia urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor, au anuntat cele doua companii.

Se estimeaza ca tranzactia se va finaliza in primul trimestru al anului 2012, iar partile au convenit ca termenii acordului sa ramana confidentiali.

De'Longhi intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere accelerata.

De asemenea, producatorul de electrocasnice planifica adaptarea capacitatii sale de manufactura si diversificarea platformei sale de productie, astfel incat sa balanseze structura de productie din Estul Indepartat catre Europa, unde De'Longhi isi desfasoara deja activitatea in cadrul unei fabrici, in Italia.

Dupa ce, in septembrie 2011, Nokia si-a anuntat intentia sa opreasca productia de terminale mobile la Cluj si sa-si concentreze operatiunile in locatii mai apropiate de furnizorii si pietele sale cheie, compania a cautat activ potentiali cumparatori pentru halele de productie, cu sprijinul autoritatilor locale si nationale din Romania.

“Pe parcursul evaluarii interesului fata de fabrica Nokia, am facut eforturi pentru a gasi un investitor important cu planuri clare de crestere si de a crea locuri de munca aici in viitorul apropiat. De' Longhi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere si suntem foarte multumiti ca am reusit sa asiguram un viitor fabricii, atat de repede”, a declarat Robert Andersson, senior vice president in cadrul Nokia.

De'longhi construieste produse precum aeroterme, rasnite si filtre de cafea, radiatoare sau convectoare electrice. Compania, fondata in 1902, produce majoritatea electrocasnicelor in China. Afacerile corporatiei s-au ridicat in 2010 la circa 1,63 miliarde euro. Compania are peste 7.000 de angajati la nivel global.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, sa inchida fabrica de la Jucu (judetul Cluj), in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Procedurile de inchidere a fabricii urmau sa se deruleze pana la finele anului, un numar total de circa 3.000-4.000 de angajati pierzandu-si locurile de munca. Dintre acestia, 2.200 de angajati erau interni, iar restul apartineau unor companii de recrutare.

Cum comentati achizitia? Considerati ca s-a realizat destul de rapid si ca angajatii fabricii isi vor putea pastra locurile de munca? wall-street.ro va incurajeaza sa va spuneti parerea.

Sursa foto: Nokia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De'Longhi cumpara o noua fabrica in Romania
Setari Cookie-uri