Grupul nipon sustine ca rezultatele sunt mult sub asteptari, mai ales ca Nintendo estima o crestere a profitului operational de circa 13 milioane $.

Date fiind rezultatele, compania estimeaza o scadere de 575 milioane dolari a profitului pe intregul an fiscal, care se va incheia pe 31 martie 2012.

Japonezii de la Nintendo dau vina pe vanzarile slabe ale consolei 3DS, fiind nevoiti sa reduca preturile acesteia, estimand aici o scadere a vanzarilor de la 16 la 14 milioane de unitati.

Totodata, compania estimeaza o scadere si a vanzarilor consolei Wii de la 12 la 10 milioane unitati la nivel global in acest an.

Citeste si:

Niponii isi pun mari sperante in viitoarea consola „Wii U” pe care o vor lansa la finalulul anului 2012 pe pietele din Japonia, SUA, Europa si Australia.

Nintendo este una dintre cele mai cunoscute companii de dezvoltare și publicare de jocuri video si console de jocuri. Compania japoneza a fost infiintata pe 23 septembrie 1889, ca o companie de mici dimensiuni, producatoare de carti de joc.

Concurentii Nintendo sunt Sony, Microsoft, precum si producatorii de PC-uri.