Timisoreanul a conceput un program pe care l-a oferit spre comercializare pe blogul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.

„Prin activitatea infractionala, s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare”, spun oficialii DIICOT.

Practic, tanarul a compromis serverul web al Administratiei Nationale pentru Spatiu si Aeronautica (NASA.) si a accesat neautorizat, prin atacuri informatice, sistemul informatic si pagini de web ale departamentului de aparare al Guvernului SUA (Pentagon).

Citeste si:

El este acuzat de acces fara drept la sisteme informatice, prin incalcarea masurilor de securitate in scopul obtinerii de date informatice, de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si perturbarea grava a functionarii unui sistem informatic, prev. de art. 42 alin. 1, 2, art. 44 alin. 2 si art. 45 din Legea nr. 161/2003.

„ In sarcina invinuitului se retine ca a lansat atacuri informatice si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic. Invinuitul a procedat la postarea si divulgarea respectivelor date informatice catre public prin intermediul unui jurnal tip blog si pe un site web”, conform DIICOT.

Procurorii DIICOT colaboreaza in instrumentarea cauzei cu autoritatile judiciare americane - FBI si cu reprezentantii NASA. Cercetarile sunt efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei pentru Combaterea Crimei Organizate (DCCO), iar suportul tehnic si informatic este asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale (DOS).