Piata de servicii de telecommunicatii a fost in prima jumatate a anului trecut de aproximativ 1,7 miliarde euro (7,3 miliarde lei), potrivit datelor stranse de la furnizori de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Oficialii institutiei nu au putut oferi date despre evolutia serviciilor de telecom comparativ cu primul semestru din 2010, informatiile despre valoarea pietei la nivel de semestru fiind raportate abia de anul trecut.

In prima jumatate din 2011, serviciile de terminare a apelurilor de voce au adus operatorilor de telefonie mobila circa 0,2 miliarde euro (0,85 miliarde lei), reprezentand 11,7% din valoarea pietei de comunicatii electronice.

Pe de alta parte, operatorii de telefonie fixa au obtinut 0,05 miliarde euro (0,2 miliarde RON) din serviciile de terminare a apelurilor de voce, reprezentand 2,7% din valoarea pietei de comunicatii electronice.

Tariful de terminare reprezinta pretul platit de un furnizor de servicii de telefonie operatorului in reteaua caruia este terminat apelul efectuat de proprii utilizatori in reteaua acestuia din urma.

Acest pret se regaseste in tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul.

Practicarea unor tarife de terminare excesive in raport cu costurile poate prejudicia concurenta in intreaga piata de telefonie, pentru ca reprezinta un instrument prin care operatorii cu un numar mare de abonati pot impiedica dezvoltarea operatorilor mai mici.

Sursa foto: www.freedigitalphotos.net



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri