Veniturile obtinute din furnizarea de retele si servicii de comunicatii electronice au fost 14,83 miliarde lei in anul 2012 (circa 3,32 miliarde de euro), in crestere cu 0,2% fata de anul 2011, conform datelor raportate de operatori catre ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii).

Veniturile inregistrate pe piata cu amanuntul reprezinta 76% din veniturile totasi au crescut cu 1,8% fata de anul 2011.

De asemenea, veniturile obtinute din furnizarea de retele si servicii de comunicatii electronice la nivelul pietei cu amanuntul au atins valoarea de 11,25 miliarde lei, din care 5,45 miliarde lei au fost obtinute din servicii de telefonie mobila, 2,16 miliarde lei din servicii de acces la internet, 1,58 miliarde lei din servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale, iar 1,44 miliarde lei din servicii de telefonie fixa.

Dintre acestea, cresterea cea mai mare a fost inregistrata de veniturile din furnizarea serviciilor de acces la internet (17,4% fata de anul 2011), o crestere semnificativa fiind inregistrata de veniturile din servicii de acces la internet la puncte mobile, de 45,3%, atingand valoarea de 854 de milioane de lei in anul 2012.

Cele mai importante ponderi in structura veniturilor obtinute la nivelul pietei cu amanuntul le au veniturile obtinute din furnizarea serviciilor de telefonie mobila (37%), cele obtinute din furnizarea de servicii de acces la internet (aproximativ 15%) si cele obtinute din furnizarea serviciilor de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare (11%).

Veniturile din furnizarea de servicii de comunicatii electronice la nivelul pietei de gros au scazut cu 4,4% in anul 2012 fata de anul 2011, pana la 3,59 miliarde lei.

Veniturile din interconectarea cu alte retele publice fixe/mobile pentru servicii de tranzit si terminare a apelurilor la puncte fixe au ajuns in anul 2012 la 546 milioane lei, in scadere cu 5% fata de anul precedent, iar veniturile din interconectarea cu alte retele publice fixe/mobile pentru servicii de tranzit si terminare a apelurilor la puncte mobile au scazut cu 10%, ajungand la 1,94 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri