Companiile achizitionate de Kapsch, cu afaceri totale de doua milioane de euro, sunt specializate in implementarea de solutii IT, consultanta, servicii de asistenta tehnica si integrare. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa aceasta face parte din planul Kapsch de a investi pe piata locala intre sapte si zece milioane de euro in urmatorii trei ani.

Firmele Squario IT Solution si Focus Net Consulting au peste 30 de angajati, astfel incat dupa aceasta preluare Kapsch va ajunge la peste 70 de angajati in Romania. 70% dintre veniturile celor doua companii achizitionate sunt generate de servicii de outsourcing, acestea avand clienti din domeniile financiar-bancar, petrol si gaze si sectorul public.

"Este o firma mare, multinationala, dar in acelasi timp o firma de familie", spune Daniel Oancea (foto stanga), cofondatorul celor doua companii, despre achizitia de catre Kapsch, companie care a fost fondata in 1892 ca un business de familie.

Pe de alta parte, achizitiile vor continua si in acest an, in prezent Kapsch fiind interesat de alte doua companii. Cu toate acestea, conducerea companiei isi doreste sa ramana un jucator de marime medie, aceasta estimand ca pana in martie anul viitor sa ajunga la circa 120 de angajati pe plan local.

Citeste si:

“Intentionam sa facem si alte achizitii. Urmarim companii mici, cu profitabilitate cat mai mare. Pana in prezent, am identificat inca doua firme interesante”, a spus Dan Roman (foto dreapta), director general al Kapsch Romania.

Kapsch a fost fondata in 1892 ca un business de familie, iar in prezent are 4.000 de angajati in 30 de tari, de pe cinci continente. Compania a incheiat anul fiscal in martie 2011 cu afaceri de 830 de milioane de euro.

Filiala locala a Kapsch a fost lansata oficial pe piata locala in vara anului trecut, dar austriecii activau in Romania inca din 2009 prin divizia Kapsch BusinessCom. Compania are deja clienti globali care au prezenta si pe piata locala. Printre acestia se numara Petrom, cea mai mare companie de pe piata locala-detinuta de grupul austriac OMV, sau banci austriece. Cele mai mari banci romanesti detinute de grupuri din Austria sunt Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank Romania si Volksbank Romania.