Centrul de servicii deschis la inceputul lui 2013 are in prezent 25 de angajati.

Acesta a fost lansat initial pentru a oferi servicii pentru operatiunile Kapsch din celelalte tari in care grupul austriac este prezent, insa in ultimele luni a inceput sa lucreze si pentru clienti locali. Printre companiile din Romania pentru care lucreaza angajatii centrului Kapsch se numara cei mai mari jucatori din domeniul bancar si cel al telecomunicatiilor.

In perioada urmatoare in Romania vor fi transferate noi operatiuni care inainte erau gestionate din centrul din Austria si astfel pana la finalul lui octombrie compania va mai angaja 25 de oameni pe zona de servicii.

Kapsch are in total pe piata locala 125 de angajati, restul de 100 lucrand pentru zona de integrare de sisteme IT.

Grupul cu operatiuni in Austria, Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia este prezent la nivel local din 2009. Cei mai mai multi clienti ai companiei in Romania sunt din domeniile retail, energie si bancar, printre acestia numarandu-se OMV Petrom, Rompetrol sau Unicredit.

Dan Roman (foto 2), directorul general al Kapsch Romania, nu a precizat cifra de afaceri pe anul trecut, insa a afirmat ca a fost o crestere consistenta comparativ cu 2012 cand compania a avut venituri de 10,2 milioane de euro si pierderi de 156.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

Citeste si:

“Targetul pentru anul trecut a fost profitabilitatea. Anul acesta ne asteptam la o consolidare a afacerilor, dar, obiectivele sunt legate tot de profitabilitate. De aceea ne si concentram pe contracte pentru proiecte de misiune critica”, a afirmat Roman.

El a mai spus ca integratorul isi va dezvolta abilitatile in zona de securitate, virtualizare sau solutii de retail.

“De asemenea, ne concentram pe zona de outsourcing, unde furnizam servicii de externalizare de la infrastructura pana la aplicatii business. Vrem sa lucram in special cu jucatori mari din sectorul privat”, a adaugat Dan Roman.

In prezent sectorul privat inseamna circa 75% din businessul Kapsch Romania.

Circa 45% dintre companiile din Romania isi vor creste bugetele de IT in urmatorii trei ani, potrivit unui studiu realizat de Kapsch si Pierre Audoin Consultants pe 125 de respondenti la finalul lui 2013.

“Cred ca vor creste bugetele, dar depinde cu cat vor creste. Insa piata romaneasca de maturizeaza, companiile investesc ca sa devina mai competitivi. Se vede si la companii cu 200-300 de angajati care folosesc unele solutii foarte performante”, spune Dan Roman.