Obiectivul US Air Force este sa inlocuiasca cu tablete PC manualele si hartile de navigatie ale pilotilor si navigatorilor, care cantaresc pana la 20 de kilograme, a declarat capitanul Kathleen Ferrero, purtator de cuvant al comandamentului pentru trafic aerian.

"Industria aeronautica ne-a luat-o inainte in aceasta privinta. Majoritatea companiilor aeriene recurg deja la tablete", a aratat Ferrero.

Departamentul american pentru problemele veteranilor a anuntat anul trecut un plan de a permite angajatilor sa foloseasca aparate iPhone si iPad in activitatile oficiale.

Administratia Nationala pentru Oceanografie si Atmosfera a anuntat la randul ei in aceasta saptamana ca va oferi angajatilor iPhone-uri, organizatia renuntand la aparatele Blackberry ale companiei Research in Motion (RIM.)

Citeste si:

Si alte sectoare ale armatei americane au inceput sa cumpere telefoane si tablete Apple cu sisteme de operare iOS sau Android, al Google, pentru a conecta soldatii, inclusiv pe cei din Afganistan, la aplicatii digitale.

Cota RIM pe piata mondiala smartphone a scazut la 8,2% in trimestrul al patrulea al anului trecut, de la 14% in urma cu un an.

Apple si-a majorat in schimb cota pe acest segment de la 16% la 24%, potrivit companiei de cercetare a pietei IDC.

In cazul tabletelor, Apple a ramas luder cu o cota de 58%, in scadere de la 68% in urma cu un an.