Aviatia militara a Statelor Unite ar putea cumpara pana la 18.000 de iPad-uri, iar achizitia ar fi una dintre cele mai mari comenzi de tablete facuta de armata americana, dezvoltand astfel afacerile Apple cu guvernul federal, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Obiectivul US Air Force este sa inlocuiasca cu tablete PC manualele si hartile de navigatie ale pilotilor si navigatorilor, care cantaresc pana la 20 de kilograme, a declarat capitanul Kathleen Ferrero, purtator de cuvant al comandamentului pentru trafic aerian.

"Industria aeronautica ne-a luat-o inainte in aceasta privinta. Majoritatea companiilor aeriene recurg deja la tablete", a aratat Ferrero.

Departamentul american pentru problemele veteranilor a anuntat anul trecut un plan de a permite angajatilor sa foloseasca aparate iPhone si iPad in activitatile oficiale.

Administratia Nationala pentru Oceanografie si Atmosfera a anuntat la randul ei in aceasta saptamana ca va oferi angajatilor iPhone-uri, organizatia renuntand la aparatele Blackberry ale companiei Research in Motion (RIM.)

Si alte sectoare ale armatei americane au inceput sa cumpere telefoane si tablete Apple cu sisteme de operare iOS sau Android, al Google, pentru a conecta soldatii, inclusiv pe cei din Afganistan, la aplicatii digitale.

Cota RIM pe piata mondiala smartphone a scazut la 8,2% in trimestrul al patrulea al anului trecut, de la 14% in urma cu un an.

Apple si-a majorat in schimb cota pe acest segment de la 16% la 24%, potrivit companiei de cercetare a pietei IDC.

In cazul tabletelor, Apple a ramas luder cu o cota de 58%, in scadere de la 68% in urma cu un an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri