Cristian Petrescu (54 de ani) a preluat din aceasta luna functia de technology & channels director la Xerox Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori globali de copiatoare, imprimante si multifunctionale. Cea mai recenta functie detinuta de acesta a fost in cadrul operatorului Vodafone.

El va fi responsabil de coordonarea intregii retele de parteneri ai Xerox si de vanzarile indirecte de echipamente si servicii Xerox. Compania lucreaza pe piata locala cu cinci distribuitori, 24 de concesionari si peste 200 de reselleri autorizati.

Cristian Petrescu are o experienta de 20 de ani in domeniul tehnologiei Informatiei si a comunicatiilor, el detinand functii de management in cadrul unor companii, ca Cisco Systems - unde a fost director de vanzari pentru segmentul comercial intre 2000-2008 si la Vodafone, unde a ocupat functia de director pentru solutii de date intre 2008 si 2011.

Managerul a mai lucrat in cadrul Xerox Romania, intre 1997 si 2000, Petrescu ocupand atunci functia de channels group manager in cadrul companiei. In aceasta perioada, el s-a ocupat de dezvoltarea si gestionarea Xerox Channels Group (XCG), privind distributia de imprimante, echipamente multifunctionale, copiatoare si consumabile.

Petrescu a terminat Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti in 1983.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Primele oferte combinate Vodafone + UPC: Cum se vor integra serviciile