Liberty Global vrea sa cumpere o companie de TV din Olanda

Grupul american Liberty Global, care controleaza UPC Romania, analizeaza o oferta de preluare a companiei olandeze de televiziune prin cablu Ziggo, a carei valoare este estimata la opt miliarde de euro, scrie presa olandeza, fara a cita surse, potrivit Reuters.

Ziggo are planuri pentru se lista la bursa, potrivit cotidianului De Telegraaf, scrie Mediafax.

Grupul Liberty Global, care controleaza compania olandeza de cablu UPC si este condus de miliardarul John Malone, este singurul posibil cumparator pentru Ziggo, companie prea scumpa pentru a fi preluata de alti investitori, din cauza retelei avansate, scrie publicatia.

Reprezentantii Liberty Global si UPC Olanda nu au putut fi contactati pentru comentarii, in timp ce Ziggo a refuzat sa faca declaratii.
De Telegraaf a informat, marti, ca Ziggo s-ar putea lista la bursa din Amsterdam pana la sfarsitul lunii martie. Compania este evaluata la opt miliarde de euro de Tim Poulous, analist la firma de cercetare Telecompaper.

UPC Romania a inregistrat anul trecut o scadere de 2,7% a veniturilor, la 143,5 milioane de dolari, compania incetinind semnificativ ritmul de scadere a afacerilor, odata cu avansul numarului de abonamente cu 3,6%, la 1,608 milioane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri