Orange va fi primul operator care ofera un smartphone cu procesor Intel, modelul cu nume de cod Santa Clara urmand sa fie lansat in vara in Europa, producatorul american de microchip-uri reusind astfel sa intre pe piata telefoanelor "destepte", noteaza Mediafax.
Telefonul, prezentat la Mobile World Congress Barelona, va fi comercializat sub brandul propriu Orange, dar este similar cu modelul de referinta al Intel.

Modelul are procesor Atom Z2460 tactat la 1,6 GHz bazat pe arhitectura Medfield, display de 4 inci cu rezolutie 1024x600, camera digitala de 8 megapixeli capabila de inregistrare video HD 1080p si burst de 10 cadre pe secunda si sistem de operare Android Gingerbread.

Orange promite ca sistemul de operare va fi actualizat la scurt timp dupa lansare la cea mai recenta versiune Android, ICS. Santa Clara are iesire video HDMI si suporta standardul wireless HSPA, cu viteze de 21,1 Mpbs la download si 5,6 Mbps la upload.

Operatorul francez evidentiaza si eficienta energetica a noului telefon, bateria fiind capabila sa alimenteze intre doua incarcari 14 zile de standby sau 8 ore de apeluri de voce in retea 3G, datorita consumului redus facilitat de tehnologia Medfield.

Orange noteaza de asemenea ca modelul va beneficia de o strategie "agresiva" de pret. Telefonul va fi lansat initial in Franta si Marea Britanie.

Intel, unul dintre marii intarziati in cursa de inarmare pe segmentul exploziv al smartphone-urilor, a anuntat in ianuarie ca chip-urile sale au fost adoptate de producatori ca Lenovo si Motorola, care vor prezenta in cursul acestui an modele bazate pe tehnologia producatorului american.

Orange a aratat ca vrea un smartphone performant in gama proprie de modele, pentru a incuraja clientii sa utilizeze serviciile de internet mobil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri