Visa si Vodafone au anuntat incheierea unui parteneriat la nivel mondial prin care vor oferi consumatorilor posibilitatea de a plati pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil in loc de numerar.
Companiile vor colabora pentru a dezvolta conceptul sub brandul Vodafone, ce va fi pus la dispozitia celor 398 de milioane de clienti Vodafone, in peste 30 de tari din cinci continente, prin intermediul retelei de plati Visa. Parteneriatul este cel mai mare de acest gen intre o retea globala de plati si un operator de telefonie mobila.

Noul concept de plati mobile dezvoltat de Visa impreuna cu Vodafone va avea la baza cardurile Visa prepaid, oferite consumatorilor de catre bancile emitente membre Visa. Serviciul va fi initial lansat in Germania, Olanda, Spania, Turcia si Marea Britanie, incepand cu noul an financiar. Vor urma alte tari din portofoliul mondial Vodafone.

Visa si Vodafone vor coopera pentru a oferi la nivel global serviciul de plati mobile organizatiilor emitente. Platforma va fi disponibila tuturor partenerilor din domeniile de interes, cum ar fi institutiile financiare, comerciantii, companiile de transport si utilitati, pentru a-si oferi serviciile prin intermediul portofelului mobil Vodafone.

“Portofelul mobil Vodafone reprezinta urmatorul pas in revolutia smartphone-urilor. Le ofera clientilor posibilitatea de a efectua plati rapid, simplu si comod, zilnic, prin simpla trecere a smartphone-ului prin fata unui cititor special, folosind servicii inovatoare si fiabile dezvoltate de Vodafone si Visa – tehnologie si furnizori de incredere. Portofelul nostru mobil va fi disponibil oricarui furnizor de servicii si ne luam angajamentul sa venim in sprijinul tuturor partenerilor pentru a oferi clinetilor nostri cel mai variat portofoliu de servicii posibil”, a declarat Vittorio Colae, Vodafone Group CEO.

In tarile dezvoltate din Europa, America de Nord si Australia, cu o infrastructura dezvoltata privind platile electronice, utilizatorii contului Vodafone vor putea sa faca cumparaturi la POS utilizand smartphone-uri dotate cu tehnologia Near Field Communications (NFC) si aplicatia Visa payWave de plati mobile, rapide si sigure. Prin simpla trecere a smartphone-ului prin fata unui terminal de plati, clientii vor putea face cumparaturi zilnice, cum ar fi bilete de autobuz sau de tren, ziare sau cafeaua de dimineata. Consumatorii vor putea face si achizitii de valoare mare, in siguranta, prin folosirea unui cod.

“Parteneriatul nostru cu Vodafone reprezinta un mare pas inainte pentru platile mobile. Initiativa Visa privind viitorul platilor este mai mult decat o promisiune: aceste servicii sunt reale, tangibile si vor putea fi folosite la scara larga de consumatori intr-un viitor apropiat. Orice organizatie emitenta Visa din pietele cheie va putea sa se alature Visa si Vodafone pentru a permite clientilor sa efectueze plati pe telefonul mobil, in conditii de siguranta si incredere oferite de reteaua globala Visa“, a declarat Peter Ayliffe, CEO Visa Europe.

Sursa foto.

Considerati ca in Romania astfel de plati vor avea succes? De ce (nu)? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri