„Simtim ca zona de business este inca in standby, probabil pentru ca sunt anumite fonduri europene care nu s-au dezghetat. De asemenea, probabil ca si obiectivele macroeconomice fac ca unele resurse guvernamentale sa nu fie inca deblocate”, spune Secareanu.

El adauga ca este posibil ca in a doua parte a anului sa se simta faptul ca 2012 este un an electoral, in prezent la stat cheltuielile fiind facute cu mare reticenta.

Cu toate acestea, seful Canon isi mentine preconizarea pe care a facut-o in toamna anului trecut, mai exact ca producatorul isi va mari afacerile cu 25% anul acesta. In 2011, Canon a avut un business mai mare cu 10% fata de anul anterior.

Pe zona de business, compania este prezenta in special cu produse pentru printing (imprimante, multifunctionale, consumabile pentru companii si institutii din toate domeniile si echipamente de productie care se adreseaza tipografiilor, agentiilor de publicitate).

Inceputul de an nu a fost foarte bun nici in zona de camere foto din cauza vremii care in ianuarie si februarie i-a facut pe oameni sa cumpere mai ales produse de stricta necesitate. Camerele foto reprezinta in jur de 35% din businessul Canon in Romania.

Citeste si:

Anul trecut, piata locala de camere foto a fost de peste 250.000 de unitati, iar anul acesta vanzarile ar putea ajunge pana la aproape 300.000 de exemplare. Cresterea a fost determinata de vanzarile de camera DSLR, care au reprezentat in jur de 23-24.000 de unitati, mai mult cu aproape 30% fata de 2010.

Pe de alta parte, vanzarile de camera foto compacte au crescut cu 15% anul trecut.

Pentru 2012, Secareanu se asteapta la un avans de circa 5-10% pe segmentul de produse compacte, si de 20-25% pe categoria DSLR.

Canon are o cota de piata de circa 15% in domeniul camerelor foto compacte si de peste 35% pe DSLR.

Printre cele mai bine vandute produse ale companiei anul trecut s-au numarat Canon PowerShot A2200, Canon Powershot SX130, Canon PowerShot SX40 (in zona de camere compacte), Canon EOS 1100 D, Canon EOS 600 D (DSLR) si Canon 5 D Mark 2 ( pentru profesionisti).