Telemobil ar putea achita o taxa de un milion de euro pentru prelungirea cu un an, pana la 24 martie 2013, a licentei detinute in banda de frecventa de 450 MHz, conform unui proiect de hotarare de guvern, informeaza Mediafax.
Autoritatea de reglementare in telecom, ANCOM, a lansat joi in dezbatere publica proiectul de hotarare de guvern pentru stabilirea unei taxe de un milion de euro aferenta prelungirii cu un an, pana la 24 martie 2013, a licentei detinute de Telemobil in banda de 450 MHz.

"ANCOM propune ca, pentru prelungirea licentei, Telemobil sa achite catre bugetul de stat o taxa de licenta in valoare de un milion de euro, valoare proportionala cu suma platita la obtinerea licentei, calculata de ANCOM pe baza indexarii valorii istorice a licentei", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Prelungirea licentei se face la solicitarea operatorului, iar dupa expirarea acesteia ANCOM va evalua oportunitatea scoaterii la licitatie a spectrului eliberat, in functie de interesul industriei de comunicatii.

Dreptul de utilizare a fost acordat Telemobil in anul 1992, iar in anul 2001 acesta a lansat servicii de telefonie mobila in aceasta frecventa utilizand tehnologia CDMA.

In anul 2009 Cosmote Mobile Telecommunications (Grecia), din grupul OTE, a achiztionat intregul pachet de actiuni al Telemobil de la Zapp (Romania) BV si Saudi Oger Ltd.

"Pana in acest moment societatea si-a pastrat personalitatea juridica proprie, functioneaza ca entitate separata cu clienti proprii, contracte de interconectare semnate in nume propriu, licente de utilizare a frecventelor radio si de numerotatie proprii", se precizeaza in comunicat.

OTE detine in Romania licente de comunicatii mobile in benzile 400 MHz, 900 Mhz, 1.800 MHz si 2.100 MHz, prin Telemobil, Cosmote si Romtelecom, acestea urmand sa expire in perioada 2012-2021.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri