Lenovo, unul din cei mai importanti producatori de PC-uri din lume, a anuntat numirea lui Gianfranco Lanci (foto), fostul CEO al grupului Acer in functia de vice-presedinte si presedinte al Lenovo pentru regiunea EMEA.
Anul trecut, Lenovo a achizitionat Medion in Germania pentru a sustine aceasta evolutie in Europa. In cadrul anuntului de astazi, Gianfranco Lanci isi prezinta planurile de a include Lenovo in clasamentul primilor trei furnizori de PC-uri din regiunea EMEA, panain 2013.

"Anul trecut a fost o perioada de tulburari si incertitudini pe piata PC-urilor pentru unii dintre principalii jucatori, dar strategia noastra a ramas constanta in tot acest timp –aceea de a proteja si dezvolta portofoliul THINK detinut de Lenovo, simultan cu ofensiva penoi piete, cum ar fi sectorul consumatorilor individuali", a declarat Lanci, al carui mandat ca presedinte EMEA a inceput oficial pe 2 aprilie.

"Suntem deja puternici in Rusia si Germania in acest sector al pietei. Strategia noastra pentru acest an este de a promova produse din gama IDEA pentru acelasi sector in mult mai multe tari din cadrul EMEA."

Dezvoltarea tabletelor si adoptarea de catre publicul larga noilor tipuri de PC-uri precum laptopurile subtiri de tip Ultrabook creeaza multe oportunitati noi pentru Lenovo.

"EMEA este o piata strategica foarte importanta pentru noi. Trebuie sa ne mentinem pozitia in vanzari, trebuie sa ne extindem dramatic prezenta in sectorul consumatorilor generali si pe IMM-uri in intreaga regiune. Acest lucru ne va ajuta sa atingem ponderea de 10% in primele 10 tari din EMEA si astfel sa ne atingem obiectivul pe termen lung, de a deveni un jucator de top trei in EMEA."

Numirea lui Gianfranco Lanci ca presedinte al Lenovo EMEA are loc dupa reorganizarea companiei, care incepand cu 2 aprilie 2012, s-a impartit in patru zone geografice de business - EMEA, APLA (Asia Pacific / America Latina), China si America de Nord.Reorganizarea va crea zone mai eficiente, mai dinamice si mai concentrate, care sa poata implementa strategia "Protect & Atack" a companiei in intreaga lume.

EMEA este cea mai mare dintre cele 4 divizii si este impartita in 7 regiuni. Este o combinatie diversa de tari emergente, mature si nou-emergente, oferind oportunitati foarte mari de crestere in fiecare piata pe fiecare segment- inclusiv cel al consumatorilor generali, al intreprinderilor mici si mijlocii, al intreprinderilor mari si al sectorului public.

Gianfranco Lanci este responsabil pentru toate activitatile Lenovo din cadrul celei mai mari divizii, care include 121 de tari, 40 de reprezentante si 1800 de angajati – si membru al comitetului executiv de conducere al grupului Lenovo.

Acesta si-a inceput cariera la Texas Instruments (TI) in 1981, in divizia de calculatoare si ceasuri digitale. El a detinut mai multe posturi de conducere in cei 17 ani de activitate in cadrul TI, cel mai important fiind cel de director national al diviziei de Computere Portabile si Imprimante in Italia, Orientul Mijlociu si Africa, ca mai apoi sa fie presedinte in cadrul diviziei de Produse pentru Productivitate din EMEA.

Lanci a absolvit Politehnica din Torino, unde a obtinut o diploma in inginerie civila. Lanci locuieste in Milano, este casatorit si are trei copii. Pasiunile sale sunt vinul, ciclismul si fotbalul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri