Compania americana de servicii de internet AOL va vinde grupului IT Microsoft peste 800 de patente si aplicatii pentru patente printr-o tranzactie de 1,06 miliarde de dolari, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
Intelegerea include si acordarea unor licente neexclusive Microsoft pentru patentele pe care AOL le va pastra, au anuntat cele doua parti. Compania va ramane dupa tranzactie cu circa 300 de patente si aplicatii pentru patente.

Decizia AOL vine la presiunea actionarilor pentru schimbari strategice in privinta declinului veniturilor.

Tranzactia permite AOL sa obtina fonduri suplimentare in contextul evolutiei slabe a pietei publicitatii si a declinului bazei de clienti de internet dial-up. Compania, ale carei venituri au scazut cu 29% fata de momentul separarii de Time Warner in 2009, s-a aflat sub presiune din partea actionarului Starboard Value LP pentru a lua in calcul diverse masuri, inclusiv o tranzactie cu patente.

AOL a anuntat ca intentioneaza sa transfere actionarilor "o parte importanta" a veniturilor obtinute. Marile companii din sectorul IT au incercat in ultimii ani sa acumuleze patente, acestea fiind folosite pentru procese impotriva concurentei sau pentru protectia propriilor afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri