Cunoscuti intregii lumi pentru inovatie si design, americanii de la Apple incearca sa “revigoreze” tendintele pe piata dispozitivelor IT&C urmand sa lanseze o noua tableta de dimensiuni mai mici pentru a-si consolida pozitia pe acest segment, relateaza presa internationala.
iPad Mini este numele viitorului dispozitiv pe care cei de la Apple planuiesc sa il lanseze in urmatoarele luni, cel mai probabil inaintea lansarii viitoarei generatii de telefoane iPhone.

Tableta ar urma sa dispuna de un ecran cu diagonala de 7,85 inch (~20 cm). Spre comparatie, iPad are un ecran de 9,7 inch (24,6 cm).

Primele zvonuri despre productia acestor dispozitive au aparut pe site-ul de origine chineza NetEase, care sustine din informatii sigure ca tableta va aparea pe piata in acest an.

Nu mai putin de 6 milioane de modele “mini” vor fi lansate in al treilea trimestru din acest an si vor avea preturi cuprinse intre 249-299$, relateaza msnbc.com.

Numerosi analisti sustin de mai mult timp ca Apple ar trebui sa acopere si zona tabletelor de mici dimensiuni, piata dominata in prezent de coreenii de la Samsung.

Nu este clar in acest moment daca iPad Mini ar putea sa functioneze ca un telefon mobil sau daca va fi destinat utilizarii similare unei tablete de mici dimensiuni.

Succesul l-au cunoscut si cei de la Amazon care au lansat tableta Kindle Fire de numai 7 inch, dar si cei de la Samsung care au lansat Galaxy Note, un telefon-tableta de 5,3 inch vandut in peste 5 milioane de unitati in primele cinci luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri