Microsoft, una din cele mai mari companii de software din lume, planuieste sa lanseze pe piata o serie de produse cu care isi propun sa ameninte suprematia celor de la Apple sau Google.
Ideea celor de la Microsoft va avea la baza trei „ingrediente secrete”: Windows 8 - sistemul de operare pe care compania il va lansa in toamna acestui an, sistemul de operare Windows Phone si consola de jocuri Xbox, relateaza CNN.

Viziunea companiei americane este ca prin utilizarea unui televizor, a unei tablete sau a unui smartphone, consumatorul final sa beneficieze de toate facilitatile la comun.

Aceeasi politica este insa impartasita si de rivalii de la Apple sau Google, dar implementarea lor este diferita.

Miza celor de la Microsoft va fi sistemul de operare Windows 8, care va fi lansat in toamna acestui an si care va avea integrate elemente dedicate modului touchscreen dar si o interfata cu totul noua, care se va numi Metro.

Noul Windows va functiona pe mai multe dispozitive, inclusiv tablete si ecrane tactile de mari dimensiuni.

De asemenea, Microsoft vrea sa includa serviciile de clouding Windows Live, SkyDrive si Bing in toate produsele sale. In acest fel, pe orice dispozitiv pe care se va conecta utilizatorul, va avea acces la continutul si aplicatiile de pe toate dispozitivele sale.

Politica diferita a gigantilor Apple si Google

De partea cealalta, Apple si Google se bazeaza pe o politica diferita, ceva mai fragmentata.

Apple iese in fata cu dispozitive precum iPad si iPhone, considerand PC-urile o platforma total separata. Apple considera computerele MAC drept produse pentru creatie, in timp ce dispozitivele mobile sunt pentru consumatori.

In paralel, Google se bazeaza pe web drept unica platforma a viitorului. Exista dispozitive, insa pentru care clientul are nevoie permanenta de acces la Internet, iar odata ce conexiunea s-a intrerupt, nu mai exista acces la continut.

Foto: smartearningmethods.com

Va reusi planul celor de la Microsoft sa dea roade? Va fi Windows 8 un succes similar Windows XP? Credeti ca Microsoft va revolutiona industria de profil? Asteptam parerile tale mai jos!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri