In prezent sunt circa 400 de aplicatii romanesti in App Store, magazinul online de aplicatii pentru iPhone, iPad sau iPod Touch, si un numar aproape similar de aplicatii pentru tabletele si smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android, conform unor date oferite de agentia de marketing pe dispozitive mobile Syscom Digital.

Numarul acestora creste de la zi la zi si se estimeaza ca pana la sfarsitul anului vor fi de cinci ori mai multe decat in prezent.

La nivel global utilizatorii ar putea cheltui pana la sfarsitul acestui an in jur de 16 miliarde de dolari pentru aplicatii folosite pe platforme mobile. Aproximativ 2.000 de aplicatii sunt introduse in magazinele de aplicatii in fiecare zi, iar in prezent numarul total a ajuns la circa un milion de aplicatii in platformele Apple, Android, BlackBerry si Windows.

Aplicatiile mobile sunt softuri cu ajutorul carora utilizatorii de smartphone-uri si tablete folosesc mai usor diferite servicii. De exemplu, exista aplicatii pentru muzica, jocuri, transfer de bani, citit, cautare pe internet, mesagerie, localizare, pentru a afla cand va aparea o anumita pereche de pantofi intr-un magazin sau cand ar putea avea loc un cutremur. Unele dintre aceste softuri sunt deja instalate pe telefon ori tableta, iar altele se descarca de pe internet.

Cele mai utilizate aplicatii mobile in Romania sunt cele pentru retele de socializare, acestea fiind urmate de cele utilitare si de informare si cele pentru jocuri si divertisment, conform datelor oferite de Syscom Digital.

Romanii isi instaleaza in medie 4-5 aplicatii pe un dispozitiv mobil (smartphone, tableta), de 9-11 ori mai putin decat japonezii care ocupa primul loc in lume cu in jur de 45 de aplicatii.

Sursa foto: Samsung Apps


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Filmele platformei de streaming Apple, lansate in cinematografe