Utilizatorii de telefoane inteligente (smartphone-uri) din Romania au platit, in medie, pentru 12% din aplicatiile software pe care le-au descarcat si le detin pe terminal, a declarat directorul Business Development al GfK Romania, Simona Dan, in cadrul evenimentului ZF Mobilio, scrie Mediafax.
"Utilizatorii de smartphone-uri din Romania au platit in medie pentru 12% din aplicatiile pe care le detin pe telefon. 58% au platit deja pentru o aplicatie, iar 17% nu ar plati niciodata pentru o aplicatie", a spus Dan.

Ea a adaugat ca managerii, liber profesionistii si persoanele cu varsta cuprinsa intre 41-50 de ani sunt cei mai dispusi sa plateasca pentru o aplicatie pe care o folosesc frecvent.

Reprezentantul GfK Romania a afirmat ca utilizatorii romani de telefoane inteligente detin in terminale, in medie, un numar de 22 de aplicatii descarcate, 11 instalate si folosesc zilnic patru aplicatii.

"40% dintre respondenti considera ca in prezent descarca mai multe aplicatii decat in urma cu sase luni. Imboldul de a descarca aplicatii vine de cele mai multe ori din urmatoarele surse: prieteni, colegi, familie - 57%, articole despre aplicatii pe internet - 54%, folosirea de versiuni ale aplicatiilor de smartphone similare celor folosite pe calculator - 48%, magazine de aplicatii autohtone (app store) - 26%", a spus Dan.

Potrivit datelor GfK, barbatii folosesc smartphone-ul pentru a face tranzactii bancare, pentru a cauta locuri de distractie si informatii despre produsele pe care intentioneaza sa le cumpere atunci cand se afla in magazin.

"Femeile isi pierd interesul fata de un produs care integreaza tehnologie moderna daca aceasta nu este usor de folosit", a mentionat reprezentantul companiei de cercetare.

Cele mai utilizate 5 aplicatii de e-mail, chat, instant messenger - 76%, muzica, radio - 60%, retele sociale, bloguri - 57%, jocuri, petrecerea timpului liber - 54% si stiri, meteo - 49%.

Studiul GfK arata ca varsta medie a utilizatorului roman de smartphone este 34 de ani, iar 46% din utilizatori au studii superioare.

"70% dintre utilizatorii de smartphone considera ca tehnologia moderna este interesanta si trebuie folosita cat de mult se poate. 52% spun ca aspectul si stilul unui produs electronic sunt importante in decizia de cumparare. De asemenea, 52% cumpara produse electronice care sa ii ajute sa faca ce au nevoie si nu pentru distractie", a afirmat Dan.

Studiul a mai evidentiat ca primele trei sisteme de operare folosite in Romania sunt Android - 36%, urmat de iOS (Apple) si Symbian, fiecare cu cate 18%.

GfK Romania a realizat studiul in perioada 6-12 aprilie pe un esantion de 513 persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri